Διαστατικοί χειρούργοι



Αίσθηση σε πολύ κόσμο προκάλεσαν τη δεκαετία του 80 οι φήμες για την ύπαρξη ανθρώπων σε περιοχή των Φιλιππίνων οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να χειρουργούν και να θεραπεύουν με μόνο εργαλείο τα χέρια τους. Οι μαρτυρίες όσων αντίκρισαν από κοντά τους περίεργους ψυχικοχειρουργούς μιλούν για απίστευτες επεμβάσεις δίχως αναισθητικό και ακόμα χωρίς τις απαιτούμενες υγιεινές προφυλάξεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που τόλμησαν το μακρινό ταξίδι στη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού ήταν και τρεις Ιταλοί δημοσιογράφοι. Αφού προμηθεύτηκαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και κυρίως τις φωτογραφικές μηχανές επιχείρησαν να καταγράψουν όσα απίστευτα θα αντίκριζαν δια γυμνού οφθαλμού κατά τη στιγμή της δράσης των ψυχικοχειρουργών. Το εγχείρημα τους φάνταζε απίστευτο. Ένας από τους θεραπευτές ο Τόνι Αγκπάουα επιχείρησε να χειρουργήσει ασθενείς με ανίατες ασθένειες. Η περίπτωση μιας γυναίκας από τη Γερμανία που αντιμετώπιζε σοβαρότατο γυναικολογικό πρόβλημα με όγκο στη μήτρα στάθηκε η αφορμή οι Ιταλοί δημοσιογράφοι να γίνουν αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων εκπληκτικών είδαν να γίνονται, με τα ίδια τους τα μάτια. Το μεγάλο δίλημμα της Γερμανίδας ασθενούς είχε να κάνει με την αφαίρεση ή μη της μήτρας. Οι γιατροί που ως τότε παρακολουθούσαν την εξέλιξη της υγείας της, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε ολική αφαίρεση της μήτρας καθώς διέτρεχε κίνδυνο να χάσει την ίδια της την ζωή. Ο μεγάλος πόθος της γυναίκας όμως ήταν η τεκνοποίηση. Ήθελε τόσο πολύ να φέρει στον κόσμο το δικό της παιδί. Αυτή ακριβώς η επιθυμία της, την οδήγησε στις Φιλιππίνες και την έφερε κοντά στους περίεργους θεραπευτές.

Πριν ξεκινήσει την κρίσιμη επέμβαση, ο χειρουργός προσπάθησε να αυτοσυγκεντρωθεί. Όταν ήρθε η στιγμή και δίχως καμία άλλη ειδοποίηση, πίεσε με το δάχτυλο του το επίμαχο σημείο της επέμβασης και κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να δημιουργήσει μια τομή από την οποία έβγαινε πηγμένο αίμα. Δε στάθηκε μόνο εκεί αλλά αγνοώντας όλους τους άλλους κινδύνους προέτρεψε τους άφωνους Ιταλούς δημοσιογράφους και παρατηρητές να έρθουν σε επαφή με τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας και να σκουπίσουν το αίμα. Έτσι έγινε. Έπειτα με κινήσεις που θα ζήλευε και ο καλύτερος χειρουργός έβαλε τα χέρια του στο εσωτερικό της κοιλιάς της ασθενούς και έβγαλε ένα αντικείμενο μεγάλο όσο ένα δαμάσκηνο. Ήταν ο όγκος όπως είπε. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την μεγάλη έκπληξη οι δημοσιογράφοι και ο θεραπευτής προχώρησε και άλλο. Με ένα απλό φύσημα στο σημείο της τομής κατάφερε να την επουλώσει σχεδόν αυτόματα χωρίς να αφήσει ούτε μία γρατσουνιά. Μετά από το τέλος της ξεχωριστής επέμβασης, η Γερμανίδα σηκώθηκε και άρχισε να συμπεριφέρεται σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Οι δημοσιογράφοι με αρκετή ψυχραιμία αποθανάτισαν όλη την ώρα με πολλές φωτογραφίες ότι είχε συμβεί και αφού πείσθηκαν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο τρικ, συμπέραναν ότι κάποια ανεξήγητη δύναμη καθοδηγούσε τη στιγμή της εγχείρησης τις όποιες κινήσεις του θεραπευτή.

Η περίεργη δράση των ψυχικοχειρουργών στις Φιλιππίνες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ανθρώπων από πολλές περιοχές του πλανήτη. Οι Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν κοντά τους και αντίκρισαν την απίστευτη μέθοδο αποθεραπείας ανιάτων ασθενειών, προέτρεψαν τους αρμόδιους να ακολουθήσουν τα δικά τους βήματα έτσι ώστε να ερμηνεύσουν από επιστημονική σκοπιά τι συνέβαινε με τους διαφορετικούς αυτούς θεραπευτές.

Οι Φιλιππινέζοι, άνθρωποι φτωχοί οι περισσότεροι, βιώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Σε πολλές περιπτώσεις, η απομόνωση από τον κόσμο και η απόλυτη αφοσίωση στο θεό ερμηνεύεται από τους ίδιους ως πηγή για την άντληση δυνάμεων που τους βοηθούν να πραγματοποιούν τις απίστευτες επεμβάσεις τους.

Χαρακτηριστικές είναι και οι μαρτυρίες και άλλων ευρωπαίων που βρέθηκαν στη μακρινή χώρα προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζαν. Βρέθηκαν στις αυτοσχέδιες αχυροσκέπαστες καλύβες των μοναδικών χειρουργών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μανίλα. Στην περίπτωση άλλης μιας γυναίκας που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, κατάφεραν να δώσουν ίαση. Αφού την προετοίμασαν τυλίγοντας την με μια λευκή πετσέτα μπόρεσαν να εντοπίσουν την εστία της πάθησης χρησιμοποιώντας τα χέρια ως ανιχνευτές για το ψάξιμο όλου του κορμιού της. Με επιδέξιες κινήσεις κατόρθωσαν σε ελάχιστο χρόνο να βγάλουν κάτι που έμοιαζε με κύστη. Η γυναίκα που ένοιωσε απλά κάτι σαν κάψιμο στο σημείο που την άγγιξε ο θεραπευτής άρχισε να αισθάνεται καλύτερα από πριν, ενώ ο σύζυγός της έκπληκτος δεν πίστευε στα μάτια του. Παράλληλα διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν επιχειρήθηκε από τους ψυχικοχειρουργούς να συμβεί κάτι που θα τους αποσπούσε την προσοχή. Όλα κύλησαν δίχως απολύτως κανένα ψήγμα εξαπάτησης εκ μέρους των θεραπευτών όπως δήλωσε ο ίδιος σε έγκυρο περιοδικό της χώρας του.

Τα όσα εξωπραγματικά συνέβαιναν στις Φιλιππίνες βρήκαν εντελώς αντίθετους αρκετούς καθηγητές Παραψυχολογίας. Ένας από αυτούς μάλιστα δημοσίευσε το 1983 μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι οι Φιλιππινέζοι είναι άτομα με ορισμένες ψυχικές ιδιαιτερότητες. Μπορούν να υποβάλλουν τον ασθενή να μη πονάει η να έχει παραισθήσεις και εκείνος έχει την εντύπωση ότι τον θεράπευσαν. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη μέθοδο της υποβολής που μπορεί να είναι ισχυρή αλλά δε μπορούν να την εφαρμόζουν για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους, καταλήγει ο καθηγητής.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 400 ψυχικοχειρουργοί στις Φιλιππίνες. Υπάρχει ένας σε κάθε μεγάλο ξενοδοχείο της Μανίλα. Γνωστοί δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν βιβλίο σχετικό με τις μυστήριες επεμβάσεις το 1957 κάνουν τις πρώτες αναφορές σε αυτό που θα αποκαλούσαν αργότερα «ψυχική χειρουργική επέμβαση», την περιγράφουν παραφυσική και ονομάζουν τους χειρουργούς διαστατικούς οι οποίοι χρησιμοποιούν μάλιστα τέταρτες διαστατικές διαδικασίες.
Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι οι ιδιαίτερες αυτές χειρουργικές επεμβάσεις εκτελούνται μέσω του μυαλού και του πνεύματος του θεραπευτή.

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί το μυαλό για να συγκεντρώσει την πνευματική δύναμη μέσω των χεριών στο σώμα του ασθενή. Κάποια αόρατη πνευματική δύναμη τη στιγμή της επέμβασης καθοδηγεί τα χέρια του να ανιχνεύσουν εκείνα τα μέρη του σώματος στα οποία αναπτύσσεται η ασθένεια και στα οποία εκχέεται η πνευματική ενέργεια. Η ίδια ενέργεια καθοδηγεί τα χέρια του θεραπευτή να δημιουργήσουν την τομή στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος και να εξάγουν τον προσβεβλημένο ιστό η όγκο. Έχουν αναφερθεί επεμβάσεις για τη ρύθμιση διαφόρων καρκινωδών παθήσεων, ευθυγράμμιση των οστών, ρύθμιση των εσωτερικών οργάνων όπως η μήτρα, ωοθήκες, νεφροί, συκώτι, πάγκρεας, καρδιά.

Οι περιβόητοι ψυχικοχειρουργοί η σαμανιστές των Φιλιππίνων όπως τους αποκαλούν ορισμένοι, άρχισαν να διώκονται για αγυρτεία από το 1975 και ύστερα στις ΗΠΑ κυρίως. Τα όσα θαυμαστά κάνουν, αλήθεια η ψέματα ,έχουν ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των κορυφαίων καθηγητών ιατρικής του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Ο Ρόμπερτ Γκρέιβς πάντως Άγγλος συγγραφέας που του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τα όσα συνέβαιναν έκανε το εξής σχόλιο. "Όσα πετυχαίνουν οι θεραπευτές τα καταφέρνουν μόνο με τη μέθοδο της μαύρης μαγείας".
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω αναφορές δεν έχουν καμία σχέση με τα κερδοσκοπικά περιστατικά εξαπάτησης ασθενών που αποκαλύφθηκαν πριν λίγα χρόνια όταν επιτήδειοι έκαναν χρήση οργάνων ζώων που με "ταχυδακτυλουργικές κινήσεις" εμφάνιζαν να τα αφαιρούν από το σώμα των ασθενών, από ανύπαρκτες τομές "καλυμένες" από το αίμα των ζώων.

Τα περιστατικά στα οποία αναφέρεται το άρθρο έγιναν μπροστά στα μάτια των ερευνητών που χρησιμοποίησαν κάθε οτικό μέσο προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης. Εκτός από την οπτική επαφή, φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό τεκμηρίωναν την αυθεντικότητα των επεμβάσεων.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013