D.O.P. ~ Disappearing Object Phenomenon

Σας έχει συμβεί πολλές φορές να θέλετε να βρείτε κάτι,η έναν αναπτήρα,ή μια τσάντα,ή κάτι που θέλετε να πάρετε γρήγορα και να φύγετε είτε για δουλειά είτε για να βγείτε έξω,αλλά δεν το βρίσκετε; αυτό το φαινόμενο ονομάζεται (D.O.P.) disappearing object phenomenon.

 το φαινόμενο αυτό περιλαμβάνει ένα μικρό, συνήθως, αντικείμενο το οποίο βρίσκεται μονίμως, ή τοποθετείται τακτικά σε συγκεκριμένο σημείο. Όταν κάποιος επιχειρήσει να το χρησιμοποιήσει, έχει "κάνει φτερά". Το άτομο ψάχνει όσο μπορεί, συχνά ζητά και την βοήθεια τρίτων, άδικα όμως, το χαμένο αντικείμενο δεν υπάρχει πουθενά. Λίγο αργότερα, από μερικά λεπτά ως και ημέρες, το αντικείμενο "ως δια μαγείας" εμφανίζεται, συνήθως στο σημείο όπου βρισκόταν, ή κάπου όπου θα μπορούσε να είχε βρεθεί κατά την διάρκεια της αναζήτησης. Προσωπικά έχω ακούσει δεκάδες εμπειρίες από φίλους και φίλες μου, από πορτοφόλια που "ταξίδευαν" χωρίς τους ιδιοκτήτες τους, μέχρι αναπτήρες οι οποίοι χάνονταν σε κάποιο μπαράκι και εμφανίζονταν πάνω στο πάγκο της κουζίνας όταν γύρναγαν σπίτι.

το φαινόμενο του "δανεισμού" φαίνεται τις περισσότερες φορές να το προκαλεί κάποιο πνεύμα, το οποίο σχεδόν πάντα είναι συναισθηματικά δεμένο με το αντικείμενο ή τα αντικείμενα που "δανείζεται". Ο λόγος για τον οποίον το κάνει αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητός.

όπως σε κάθε είδους έρευνα παραφυσικού φαινομένου, και εδώ ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ίσως τον μεγαλύτερο. Ερευνώντας ένα φαινόμενο DOP, το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι η πιθανότητα το συγκεκριμένο άτομο απλώς να τοποθέτησε το αντικείμενο κάπου και να μην το θυμάται, ή κάποιος άλλος να το χρησιμοποίησε και να το μετέφερε αλλού. Λόγω του ότι συνήθως ο "δανεισμός" συμβαίνει μόνο μια φορά, είναι δύσκολο από μόνος του να αποτελέσει έστω και ένδειξη παραφυσικής δραστηριότητας, εκτός βέβαια από περιπτώσεις όπως αυτή του παραπάνω παραδείγματος, όπου η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους ή/και παράλειψης είναι ελάχιστη ως και μηδαμινή.

στις περισσότερες εξακριβωμένες DOP, συνήθως κατηγορείται κάποιο poltergeist, δεδομένου ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των εμφανίσεων poltergeist περιλαμβάνει και μετακινήσεις αντικειμένων. Δεν πρόκειται όμως για το ίδιο πράγμα: Το 90% των περιπτώσεων "δανεισμού" δεν επαναλαμβάνεται, ενώ ένα "τυχαίο" χάσιμο ενός αντικειμένου δεν αποτελεί από μόνο του ένδειξη παραφυσικής δραστηριότητας. Εντούτοις υπάρχουν περιπτώσεις όπου το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή ακόμα εκδηλώνεται σε συνδυασμό με ήχους, φωνές κ.ο.κ. Τότε μπορούμε να πούμε ότι ενδέχεται να σχετίζεται με poltergeist, αλλά και πάλι δεν μπορεί να υπάρξει 100% συσχέτιση. Μερικοί ερευνητές πάντως υποστηρίζουν ότι λόγω της φύσης του φαινομένου, πρέπει να ενταχθεί ως φαινόμενο poltergeist, αλλά όχι να σχετιστεί πλήρως με αυτά.

υπάρχει και ακόμα μια πιθανή εξήγηση που τώρα τελευταία υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι ερευνητές:

η ύπαρξη διαστάσεων πέρα από τον φυσικό μας κόσμο, όπως για παράδειγμα η αστρική διάσταση, έχει θεωρηθεί από την επιστήμη. Αναφερόμενες ως "πλάνα ύπαρξης", αυτές οι διαστάσεις θεωρούνται ως μέρη στα οποία υπάρχουν πνεύματα και άλλες μορφές πραγματικότητας. Όσοι υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτών των διαστάσεων πιστεύουν ότι είναι πιθανό η εξαφάνιση των αντικειμένων να οφείλεται κατά κάποιο τρόπο στην προσωρινή "έξοδο" αυτών σε κάποια άλλη διάσταση μέσω κάποιας τυχαίας "πύλης".

εδώ θα παραθέσουμε και μία τρανταχτή εμπειρία D.Ο.P,η οποία συνέβη στο μέλος του alito (akpe) να λοιπόν η εμπειρία του:

"Πριν μερικά χρόνια μου συνέβη το εξής απρόοπτο. Ήμουν ακόμα στην Β΄ Λυκείου, και όπως κάθε πρωί κατά τις 7:30, ξύπνησα και άρχισα να ετοιμάζομαι για το καθημερινό μου "μαρτύριο". Αφού ξύπνησα και την μητέρα μου, και ενώ ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι "έλειπε" η τσάντα της. Έχοντας ιστορικό στην γειτονιά μας αμέσως ο νους μας πήγε στο ενδεχόμενο της ληστείας.. πώς όμως, αφού διαθέτουμε συναγερμό στο σπίτι (ο οποίος σύμφωνα με το κέντρο ήταν ενεργοποιημένος και δεν απενεργοποιήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας), και η πόρτα (ασφαλείας και αυτή) ήταν κλειδωμένη και με το κλειδί στην κλειδαριά από την μέσα πλευρά...

Μην έχοντας την παραμικρή ιδέα του τί μπορεί να συνέβη πήγα σχολείο χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία. Κατά την διάρκεια της 4ης περιόδου, γύρω στις 12 παρά το μεσημέρι, μου τηλεφώνησε η μητέρα μου λέγοντας μου πως η τσάντα βρέθηκε "παρατημένη" σε ένα κάδο απορριμμάτων, 300 μέτρα από το σπίτι μου, χωρίς να λείπει τίποτα πολύτιμο από μέσα (λεφτά, πορτοφόλι, κάποια μικροκοσμήματα, όλα ήταν εκεί) και το κυριότερο, χωρίς καθόλου αποτυπώματα ή σημάδια παραβίασης. Το μόνο που έλειπε ήταν ένα οικογενειακό κειμήλιο το οποίο μέχρι τότε είχε πάντα μαζί της."

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013