Σατανιστές στην Οκλαχόμα ζητούν ανέγερση μνημείου του Σατανά

Πρίν από δυο εβδομάδες βρέθηκα να στέκομαι ​μπροστά από την μπρούτζινη προτομή του παγανιστικού ειδώλου Μπαφομέτ, στην ενδοχώρα της ορεινής Φλόριντας. Λίγες μέρες αργότερα θα τοποθετούνταν πάνω σε σώμα ύψους 2,13 μ και θα αναπαυόταν σε ένα θρόνο όπου αριστερά και δεξιά στέκονταν μικρά μεταλλικά παιδιά. Οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι τελικά θα μεταφερθεί στην Οκλαχόμα όπου θα τοποθετηθεί δίπλα στο μνημείο των Δέκα Εντολών, στο μπροστινό προαύλιο του πολιτειακού Καπιτωλίου.
Το άγαλμα πριν να γίνει η επιχάλκωσή του. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Mark Porter


Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον Mark Porter

Είχα έρθει σε αυτό το χυτήριο, στη μέση του πουθενά, με τον Lucien Greaves, τον εκπρόσωπο του ​Σατανικού Ναού, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το μνημείο. Την τελευταία φορά που το είδα ήταν σε ένα μικρό στούντιο του Μπρούκλιν, τον Απρίλιο, όταν ακόμα του έδινε μορφή παίζοντας με τον πυλό ο ​Mark Porter, ένας καλλιτέχνης εκπαιδευμένος στην κλασσική γλυπτική. Σήμερα, επτά μήνες μετά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Φωτογραφίες από τον Jonathan Smith
Πριν από αυτό το ταξίδι, είχα την εντύπωση ότι τα μπρούτζινα αγάλματα δημιουργούνταν με τη βοήθεια ενός γιγαντιαίου γερανού που βουτούσε ολόκληρο το έργο μέσα σε μια δεξαμενή λειωμένου χαλκού, σαν να ήταν ένα κομμάτι ψωμί μέσα σε ένα μπολ φοντί. Όμως δεν γίνεται έτσι. Το έργο είναι κομμένο σε πολλά κομμάτια, καθένα από τα οποία επιχαλκώνεται ξεχωριστά προτού συγκολληθούν όλα μαζί. Όταν φθάσαμε, διάφορα μέρη του γλυπτού βρίσκονταν διάσπαρτα σε όλη το οικόπεδο. Η προτομή βρισκόταν πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι μέσα σε ένα είδος υπαίθριου υπόστεγου, ενώ ο κορμός αναπαυόταν σε ένα μικρότερο τραπέζι. Οι οπλές και τα χέρια κείτονταν στο έδαφος, εκεί κοντά. Την επόμενη μέρα ο Porter, μαζί με άλλους δυο άνδρες, θα ξεκινούσε την επίπονη διαδικασία συγκόλλησης των διάφορων κομματιών, ώστε να δημιουργήσει ένα γλυπτό που προοριζόταν να υπηρετήσει ως απόδειξη της ίσης εκπροσώπησης όλων των θρησκειών με βάση το αμερικανικό δίκιο.
Αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οι παρακάτω εικόνες θα σας δώσουν μια ιδέα πάνω σε τι δουλεύουν τα παιδιά:
Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον Mark Porter
Η Οκλαχόμα βρίσκεται μακριά από τη μόνη πολιτεία που φιλοξενεί θρησκευτικό μνημείο-ή ακόμα και μνημείο των Δέκα Εντολών-σε κρατική γη. Μάλιστα υπάρχει μια ​εύχρηστη ιστοσελίδα που τα χαρτογραφεί όλα. Γιατί λοιπόν, ο Σατανικός Ναός επέλεξε την Οκλαχόμα;
«Έκαναν συγκεκριμένα δηλώσεις ότι αυτή η τοποθεσία προοριζόταν να γίνει πάρκο μνημείων» μου είπε ο Greaves. «Δεν χρησιμοποίησαν αυτά τα λόγια ακριβώς, αλλά αυτή ήταν η νομική ρητορική στην οποία στηρίχθηκαν για να το δικαιολογήσουν και να υποκριθούν ότι υπήρχε συνταγματική βάση για αυτό. Όμως ήταν απλά παραβίαση της ρήτρας εγκατάστασης της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος. Λείαναν το τέλειο έδαφος για εμάς».
Ο Lucien Greaves. Φωτογραφία από τον Jonathan Smith
Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας της Οκλαχόμα, Mike Ritze έβαλε αυτές τις βάσεις το 2012 όταν πλήρωσε με δικά του χρήματα για το μνημείο των Δέκα Εντολών και την εγκατάστασή του. Επειδή πλήρωσε για το μνημείο μόνος του, χαρακτηρίστηκε δωρεά και επετράπη να τοποθετηθεί σε κρατική γη.
Τα μέλη της πολιτειακής κυβέρνησης έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό το Σατανικό Ναό, οπότε στις 30 Ιουλίου αποφάσισαν να υποβάλλουν αίτημα με βάση το ​Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης για έγγραφα σχετικά με την εγκατάσταση του αγάλματος του Μπαφομέτ. «Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν λάβαμε όλα τα έγγραφα που θα έπρεπε» μου είπε ο Greaves. «Μου φαίνεται πραγματικά απίθανο όλα τα αρχεία τους να αποτελούνται εξ'ολοκλήρου από επιστολές πολιτών που αντιτίθενται στην εγκατάσταση του μνημείου, με σχεδόν καθόλου αλληλογραφία μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων όσο αφορά στο ποια είναι η θέση τους». Ο Ναός έχει μάλιστα απόδειξη ότι τουλάχιστον ένα από τα έγγραφα έχει παρακρατηθεί, σύμφωνα με τον Greaves. Πρόκειται για συστημένη επιστολή που ο Σατανικός Ναός έστειλε στην Επιτροπή Διατήρησης του Καπιτωλίου. «Έχουμε λάβει την ειδοποίηση ότι το έλαβαν» είπε ο Greaves. Ωστόσο «αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν στο φάκελο με την επικοινωνία που αφορά το αίτημα για το μνημείο του Σατανικού Ναού». Μετά από έφεση, η Επιτροπής Διατήρησης του Καπιτωλίου έκανε αντίγραφο της επιστολής
Φυσικά, όλη αυτή η συζήτηση για την εγκατάσταση του αγαλμα στην Οκλαχόμα συναρτάται με το γεγονός ότι το μνημείο των Δέκα Εντολών ξαναχτίζεται, ​καθώς τον περασμένο Οκτώβριο κάποιος μεθυσμέ​νος που άκουγε φωνές κατούρησε στη στήλη πριν να πέσει με το αμάξι του πάνω της. Εάν δεν ξαναχτιστεί, ο Ναός θα σταματήσει να προσπαθεί να τοποθετήσει τον Μπαφομέτ στο προαύλιο του πολιτειακού Καπιτωλίου.
Σύμφωνα με τον Greaves, η ύπαρξη ενός αγάλματος Δέκα Εντολών είναι σημαντική για τους στόχους του οργανισμού του, όσο αφορά σε αυτό το πρότζεκτ. Ο Μπαφομέτ είναι «εν μέρει άνθρωπος, εν μέρει ζώο, κέρατα πάνω, οπλές κάτω, τα πόδια σταυρωμένα, ανάποδο πεντάλφα, αντίστροφο πεντάλφα πίσω από το κεφάλι και το κηρύκειο στους μηρούς που συμβολίζει την ισορροπία και τη συμφιλίωση» είπε. «Το μήνυμα πίσω από τον Μπαφομέτ είναι η συμφιλίωση των αντίθετων, όχι το κάλεσμα για να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά η συνένωση των δυο». Αυτός εν μέρει είναι ο λόγος που μπορεί να τοποθετηθεί μόνο δίπλα στις Δέκα Εντολές. Αυτό είναι μέρος του μηνύματος. Δεν θα θέλαμε να προσηλυτίσουμε κανέναν ως μεμονωμένη φωνή στη δημόσια πλατεία.
Τα παιδιά του Βαφομέτ περιμένουν να επιχαλκωθούν. Φωτογραφία από τον Jonathan Smith
Ευτυχώς για τον Ναό, φαίνεται ότι οι Δέκα Εντολές είναι υπό επιδιόρθωση. Ο βουλευτής MikeRitze, το οποίου το μήνυμα του τηλεφωνητή τελειώνει ως «Να έχετε μια υπέροχη μέρα με τη βοήθεια του Θεού!» δήλωσε στο VICE ότι έχει ήδη συγκεντρώσει τα χρήματα για να ανακατασκευαστούν οι Δέκα Εντολές και πως σχεδιάζει να το εγκαταστήσει εκ νέου σε χρονική στιγμή που δεν αποκάλυψε. Όταν ρωτήθηκε πως συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, απάντησε απλώς «από ιδιώτες».
Όταν μετέφερα τα νέα στον Greaves αυτή την εβδομάδα μέσω email, απάντησε
Όλα είναι πλέον έτοιμα για την επικείμενη μάχη. Αυτή δεν είναι μια απλή μικροαστική μάχη που εκμεταλλεύεται το νομικό κενό. Η επικείμενη μάχη έχει να κάνει με το πώς η Οκλαχόμα περιορίζει τον πυρήνα αυτών που εμείς ως Αμερικανοί πολίτες αντιλαμβανόμαστε σαν δικαιώματά μας, το πώς ερμηνεύουμε και σεβόμαστε τις συνταγματικές αξίες της πολυφωνίας και της ατομικής ελευθερίας. Ωστόσο αυτή η υπόθεση έχει προκαθορισμένη εξέλιξη, θα έχει βαθιές και διαρκείς επιπτώσεις στις γενιές που θα έρθουν. Το μνημείο του Μπαφομέτ, στη συνέχεια θα αναγνωριστεί ως κεντρικό σύμβολο για τους συνεχώς αυξανόμενους πληθυσμούς σατανιστών, κοσμικών και υπερμάχων των ατομικών ελευθεριών, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στην αυθαίρετη εξουσία των αρχαϊκών γραφών και αρνούνται να δεχθούν την περιθωριοποίησή τους στα χέρια θεοκρατών. Ανυπομονούμε να ορίσουμε με την Οκλαχόμα ημερομηνία οπότε θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τον Μπαφομέτ και να κάνουμε τα αποκαλυπτήριά του. Το γλυπτό θα είναι φόρος τιμής σε εκείνους που κατηγορήθηκαν άδικα, την συκοφαντημένη μειονότητα, τις δυσφημισμένες αλλότριες ομάδες. Έτσι θα μπορούμε να τιμούμε τη μνήμη τους και να γιορτάζουμε την πρόοδό μας ως πλουραλιστικό έθνος που βασίζεται σε κοσμικό νόμο.
Ενώ ο Μπαφομέτ είναι το πιο υψηλού προφίλ πρότζεκτ του Ναού μέχρι σήμερα, εργάζονται συνεχώς σε διάφορα πρότζεκτ με προσανατολισμό την κοινότητα. Όπως είναι η ​παράσταση σατανικών διακοπών που θα εγκατασταθεί στο Καπιτώλιο της Πολιτείας της Φλόριντας κοντά στην σκηνή της Γέννησης. Έπειτα υπάρχει το ​σατανικό βιβλίο ζωγραφικής που πρόκειται να διανεμηθεί παράλληλα με τις Βίβλους που δωρίζονται από την χριστιανική οργάνωση World Changers of Florida στα σχολεία της Περιφέρεια της Κομητείας Orange, τον Ιανουάριο. Και τον Ιούλιο, ο Ναός χρησιμοποίησε την απόφαση Hobby Lobby του Ανώτατου Δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ​νόμιμη απαλλαγή από την ενημέρωση των νόμων συναίνεσης για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν έκτρωση αλλά δεν θέλουν να μάθουν ένα σωρό επιστημονικές αλλά υπερβολικές ανακρίβειες.
Από αριστερά: Ο Ανώτερος Ιερέας του Σατανικού Ναού Brian Werner, ο Lucien Greaves και ο Mark Porter. Φωτογραφία από τον Jonathan Smith
Αυτά τα πρότζεκτ, καθώς και άλλα, οδήγησαν κάποιους να χαρακτηρίσουν το Ναό ως πόρνη των μέσων ενημέρωσης που κάνει ακροβατικά για να προσελκύσει την προσοχή. «Λοιπόν, φυσικά!» λέει ο Greaves. «Χρειάζεσαι τα μέσα ενημέρωσης για να προσελκύσεις την προσοχή. Εάν προσευχόμασταν δημοσίως, ​θα θέλαμε να το κάνουμε σε ένα μέρος όπως η πόλη της Ελλάδας, όπου δίνεται η μάχη στον Άρειο Πάγο. Δεν θέλουμε να το κρατήσουμε μυστικό. Θέλουμε να το μάθουν όλοι>>.

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013