Τρέχουν και δε φτάνουν οι εξορκιστές του Βατικανού

«Έχω προγραμματισμένους τρεις εξορκισμούς για αυτό το απόγευμα .. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι γεμάτο και με άλλους .. τρέχω και δεν προλαβαίνω ...»

Κάπως έτσι περιγράφει ο πατήρ Gabriele Amorth, ο πιο διάσημος και πολυάσχολος εξορκιστής της Καθολικής Εκκλησίας, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις περιπτώσεις δαιμονοληψίας.

Ο πατήρ Amorth έχει γίνει τελευταία ο «σταρ των εξορκισμών», καθώς πολλοί πιστοί ζητούν πλέον την παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας για να απαλλαγούν από διάφορα δαιμόνια, ακόμα και από τον ίδιο τον Διάβολο !

Κατά τον πατήρ Amorth, το φαινόμενο της αύξησης των καταλήψεων από δαιμονικά και κακά πνεύματα οφείλεται στην αντίδραση των ανθρώπων στις χαοτικές και γεμάτες άγχος καταστάσεις της σύγχρονης ζωής καθώς και στην όλο αυξανόμενη τάση ενασχόλησης με τη μαύρη μαγεία και τον χώρο του αποκρυφισμού. Για αυτό ο Διάβολος ...

«Tρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση!

Κάποιοι αντιλέγουν βέβαια στους ισχυρισμούς του διάσημου εξορκιστή, λέγοντας ότι η τελετή του εξορκισμού έχει γίνει διάσημη, επειδή όλο και περισσότερο εύπιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Διάβολος όντως υπάρχει, ότι είναι μέσα τους και ότι, εύκολα - με έναν εξορκισμό - μπορούν να απαλλαγούν απ'' την παρουσία του.

Είναι πάντως γεγονός ότι, στην Ιταλία, μέσα σε 10 χρόνια ο αριθμός των εξορκιστών έχει δεκαπλασιαστεί (!!!) και γενικά τα στατιστικά μας παραπέμπουν σε εποχές .. Μεσαίωνα, όταν επικρατούσε η δεισιδαιμονία και κάθε ψυχολογική ασθένεια ή απλή «παρέκκλιση» αποδίδοντας σε δράση του Διαβόλου και των «ακολούθων» του.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013